Sigrid Haanshus

Pop, Folk, Klassisk

Historie

Sigrid Haanshus ble født 9. desember 2002. Hun vokste opp på familiens gård i Soknedal, en liten bygd midt i Norge. Sigrid oppdaget allerede 8 år gammel, at folk var stille og lyttet når hun sang. Filmen «Phantom of the Opera» inspirerte henne til å øve og fremføre sin første sang «Think of me». I 2011 ble hun valgt som barnesolist til å opptre med den kjente norske tenoren, Stephen Brandt-Hansen, på hans julekonserter på Trøndelag Teater, Trondheim.

Sigrid deltok i Norske Talenter i 2015, hvor hun fikk den første “Gullknapp” tildelt i Norge noensinne, for sin fremføring av “I Dreamed a Dream” fra Les Misèrables. Hun gikk til finalen, og TV2 – videoen fra hennes audition er en av de mest populære i Norske Talenter’s historie.

I november 2016 fikk Sigrid Haanshus æren av å synge Norges nasjonalsang, “Ja vi elsker” a cappella, direkte på NRK TV for Kongen og Statsministeren under den norske cupfinalen i fotball for kvinner i Telenor Arena, Oslo.

Hun har senere også vært «kveldens artist» i NRKs direktesendte TV-serie Sommeråpent.

Etter suksessen i Norske Talenter som 12-åring, – har Sigrid Haanshus gitt ut mer enn 20 singler og et samlealbum. I juni 2022 ble hun oppført blant artister som Michael Jackson, Guns N’ Roses og Tom Jones av det amerikanske nettstedet Covermesongs.com, for en plass på The 50 Best Paul McCartney Covers noensinne. Hennes versjon av My Valentine, en singelutgivelse fra 2020, er oppført som nummer 37.

Sigrid satser nå på å skrive sin egen musikk. Hennes første selvskrevne låt, «Alltid her», fikk en varm velkomst, og Sigrid beskriver stilen generelt som folk-pop.

Hun skriver både engelske og norske tekster, og de er inspirert av hennes egne og andres livserfaringer.”

Media

Klassikere

Bilder